2014. január 2., csütörtök

Idézzük csak fel a régi világot

                                     30-as évek Magyarországa

Egy német fotós a harmincas években készítette lenyűgöző, színes felvételeit Magyarországon. A képeken egy letűnt világ atmoszférája elevenedik meg. Az 1930-as évek elejének Magyarországa elevenedik meg egy német fotográfus, Hans Hildenbrand fényképein.Érdekessége,hogy a képeket csak utólag színezték,így más módon is megismerhejtük azt a világot,amit eddig csak fekete-fehérben láttunk.

1932.Fiatal lányok büszkélkednek népviseletjükben




1932.Csikós kalapban,egy ménessel a pusztán



1932.Egy kút körüli pusztán pásztorok gubában



 1930. január, Nők egy egyszerű, nádfedeles kunyhó előtt a mostani Hortobágyi Nemzeti Park területén

1930. januárjában,parasztasszonyok árulják a portékájukat a Mohácsi piacon.Van ott minden.Gyömülcs,zöldség,na meg persze  tyúkok.

1930.januárjában,lányok és asszonyok a Mezőkövesdni piacon

1930 januárjában Sopronban.Parasztasszony tojsát és zöldségeket árul a piacon



1930.Paraszt pár aratáskor



1932.Júniusában,parasztlányok kenyeret sütnek

1932 .Júniusában Mohácson,asszonyok gyümölcsöket árulnak

 Jó lehetett a régi élet.Amikor jött a rendszerváltás,meg üzemeltek a TSZ-ek akkor mindenki feladta ezeket a munkálatokat.Mindenkinek egy érdeke volt,és egy mottója: "Mindent a közösbe!"....-abba jó volt a TSZ,hogy sok embernek volt munkája.A minap néztem egy kisfilmet amiben a régmúlt idő idős emberei vetíttik le az életüket.Akit érdekel az megnézheti a következő rovatomban.Nekem is halvány kis célom hogy megszerettesem egy blogon keresztül a gazdálkodás fortélyait és minden csínját-bínját az olvasókkal.Reméljük egyszer visszatér a gazdálkodós élet.Nem muszály nagy gazdaság,elég csak egy kicsi is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése